SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Östria Lambohov
Fotboll
Östria inför matchvärdar från och med hösten 2024
2024-06-30 10:00
Bild från Çok Najs Cup 2024 med matchvärdar i gröna västar. Konerna markerade gränsen för publiken.

ÖFF (Östergötlands Fotbollsförbund) har under våren uppmärksammat brister i matchkulturen på alla nivåer. Det har förekommit länge men har eskalerat med tiden. Nu har man uppmanat fotbollsfamiljen att göra vad man kan och här kommer vårt första svar.  Det handlar om att våra spelare och domare (som också oftast är ungdomar) ska känna sig trygga och tycka det är roligt att gå ut på fotbollsplan.

 

Vi har därför beslutat oss att från och med höstens matcher införa matchvärdar vid alla våra hemmamatcher. Det innebär att domaren har hand om allt som sker på plan och matchvärdarna ser till så att allt fungerar utanför. Vi hade det under vår cup nu under försommaren med lyckat resultat och det bygger vi vidare på när vi nu tar detta steg.

 

Utöver det inför vi också fasta gränser som innebär att förutom att lagledning och avbytare ska sitta på motsatt sida om publiken kommer inte publiken få sitta närmre sidlinjen än ca 1.5 meter. 

 

Vi kommer utvärdera detta fortlöpande och vi tar tacksamt emot feedback och förslag till info@ostrialambohov.se

 

 


Nyhetsarkiv
Vi kommer sälja Joyna!2024-02-05 16:55
 
Sponsorer
Shop
Stöd oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten