SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Östria Lambohov
Fotboll
Välkommen till IK Östria Lambohov

Vi är en fotbollsförening som är dedikerad till att ge barn och ungdomar en möjlighet att utöva och njuta av fotbollen. Hos oss är alla välkomna oavsett tidigare erfarenhet eller färdigheter. Vi tror på att främja gemenskap, glädje och utveckling genom sporten. Kom och delta i våra träningar och matcher, och upptäck den fantastiska världen av fotboll tillsammans med oss på IK Östria Lambohov!

Östria-legendar Leffan Johansson har gått bort
2024-02-29 17:58

För några veckor sedan avled en stark Östria- och Lambohovsprofil efter en tids sjukdom. Leffan Johansson har sannerligen gjort avtryck i Linköpingsfotbollen som spelare men kanske speciellt som tränare. Han var tränare för IK Östria Lambohovs framgångsrika P88:or med så många serie- och cupsegrar att det inte går att räkna.


Han var inom flera lag i klubben innan han tränade Karle IFs P97 - ett av regionens mest framgångsrika lag på många många år. Det laget blev en plantskola för flera av Linköpings blivande utlandsproffs. Leffan tränade också Östrias P:98 och genom att göra det så hade han ansvar för alla sina fotbollssöner under sin tränargärning: Martin Johansson (nu Winell), Kim Olsson, Simon Olsson och bonussöner Tobias och Tim Dahl. 


Några av de större namnen som spelade för Leffan är: Mohanad Jeahze (DC United / Iraks Landslag), Pontus Rödin (Silkeborg IF, Sverige U19) och inte minst hans egen son Simon Olsson (Heerenveen, Sverige U19). 

I tillägg coachade Leffan i AFK Linköpings primetime, där han ledde satsningen i deras U19 och U17. 

 

Leffan gjorde stor inverkan på ungdomen i Lambohov och kommer att saknas av många. 
Vi beklagar sorgen till de närmast Leffan och sänder kondoleanser till alla som sörjer från Östria-familjen. 

 

Begravningen äger rum fredag den 15 mars kl 11:00 i Ljusets kapell i Lilla Aska. Den är öppen för de som önskar att delta i ett sista farväl av denna mycket omtyckta man. 

 

Text: Kim Lönn

Bollek
Nu öppnar vi anmälningarna till årets Bollek.
2024-02-25 18:00, Bollek

Det känns väldigt långt bort men innan vi vet ordet av är det maj och då drar vi igång med Bollek igen!

 

Därför öppnar vi nu dörrarna för årets anmälningar så anmälan för alla tjejer och killar födda 2018-2019 gör du här för att säkra sin plats direkt.

 

Välkomna!

Ny hemsida! (Och länk till den gamla)
2024-02-19 10:50

Vi firar in sportlovsveckan med vår helt nya sida! Vi hoppas du tycker den är ett lyft och tar gärna emot synpunkter och förslag på förbättringar! 

Om du behöver se något från den gamla sidan hittar du den här: https://www.svenskalag.se/ostria

 

Vid frågor eller för support så maila daniel@ostrialambohov.se

 

F13/14
Flickor 2014 spelade i IK Waria Cup i Norrköping
2024-02-10 15:31, F13/14
Idag spelade vi IK Waria cup i Norrköping för flickor 2014. Tjejerna spelade riktigt bra och fick kämpa rejält då vi inte hade några avbytare denna gång.

Riktigt bra kämpat av tjejerna!
 
Nu ser vi fram emot nästa cup i början av mars 😊
Nytt flicklag för tjejer födda 2015/2016!
2024-01-24 18:23

Gemenskap, glädje, utveckling och Fotboll - Häng med från början när vi startar vårt helt nya lag för flickor födda 2015 och 2016!
Nu bjuder vi in till provträningar där alla får chansen att provspela och känna glädjen i att spela fotboll tillsammans med andra tjejer i Lambohov.

 

Att provträna är gratis och intresseanmälan är inte bindande så det finns inget att förlora!

Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Shop
Stöd oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten