SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Östria Lambohov
Fotboll
Välkommen till IK Östria Lambohov

Vi är en fotbollsförening som är dedikerad till att ge barn och ungdomar en möjlighet att utöva och njuta av fotbollen. Hos oss är alla välkomna oavsett tidigare erfarenhet eller färdigheter. Vi tror på att främja gemenskap, glädje och utveckling genom sporten. Kom och delta i våra träningar och matcher, och upptäck den fantastiska världen av fotboll tillsammans med oss på IK Östria Lambohov!

Anmälan öppen för alla barn födda 2017
2024-04-05 23:46

Vill din grabb eller tjej spela fotboll? Är hon eller han född 2017? Perfekt! Inom kort drar vi igång två nya lag, F17 för flickor och P17 för pojkar och anmälan är öppen nu.

 

Träningarna drar igång så fort utesäsongen drar igång och kommer till att börja med vara en gång i veckan.

 

Vi har alltid tre prova-på tillfällen innan man behöver bestämma sig för om man vill fortsätta och priset är 1000 kr för helåret 2024.

 

Varmt välkommen med din anmälan här. (Länk öppnas i nytt fönster) Välj F17 för Flickor födda 2017 och P17 för pojkar födda 2017. (

Pressmeddelande: Östria inleder samarbete med Nattvandrarna
2024-03-17 16:36

Nattvandrarna startar verksamhet i Lambohov och inleder samarbete med Östria.

 

Lambohov har under en tid utvecklats åt fel håll med ökad otrygghet för de boende och med både gängproblematik, skjutningar och annan brottslighet behöver något göras för att vända en nedåtgående trend. Att få fler vuxna att engagera sig i sitt närområde och arbeta proaktivt för att minska risken för att fler ska råka illa ut eller dras in i kriminalitet är högsta prioritet för Nattvandrarna.

  • ”Att vara med i Nattvandrarna innebär att vi är ute och möter ungdomarna. Allt är ideellt och helt frivillig. Men endast några få timmar en vecka gör en oerhörd skillnad för området och framför allt för ungdomar. Vi får väldigt bra relation med ungdomarna som uppskattar vuxna ute” säger regionansvarige för nattvandrarna, Susanne Hanning Svensson.

IK Östria Lambohov är Lambohovs fotbollsförening som också ser hur det växer fram ett allt otryggare klimat för många boende i området och man vill göra vad man kan utöver det man redan gör för att vara en positiv kraft i Lambohov.

  • ”För de tjejer och killar som gillar att spela fotboll erbjuder vi en bra verksamhet som lockar flera hundra aktiva barn och unga. Det är tack vare våra ideella ledare som gör ett fantastiskt jobb men det undgår nog ingen att Lambohov behöver ännu mer och vi är väldigt glada att Nattvandrarna kommer etablera sig här och vi vill göra vad vi kan för att hjälpa till” säger Daniel Ny, ordförande för IK Östria.

Rent praktiskt innebär samarbetet att man bland annat kommer välkomna Nattvandrarna till sin klubblokal för att anordna möten, hjälpa till att sprida information genom sina kanaler och även bjuda in nattvandrarna på träningar framöver så att dom blir välbekanta ansikten för ungdomarna i Lambohov. Man tittar också på andra sätt att samarbeta som t.ex. att anordna aktiviteter ihop i framtiden.

 

Onsdag den 10/4 kl 18:00 är alla inbjudna till IK Östrias lokal på Landbogatan 1 för att få mer information från Nattvandrarna och man anmäler sig till informationen genom denna länk: https://forms.office.com/e/xaz8y762aM

 

Hela pressemeddelandet kan du läsa här.

 

Kontakt

Daniel Ny

Ordförande IK Östria Lambohov

E-post: daniel@ostrialambohov.se

 

Susanne Hanning Svensson

Regionansvarig Nattvandrarna

E-post: suss.hs61@gmail.com

Östria-legendar Leffan Johansson har gått bort
2024-02-29 17:58

För några veckor sedan avled en stark Östria- och Lambohovsprofil efter en tids sjukdom. Leffan Johansson har sannerligen gjort avtryck i Linköpingsfotbollen som spelare men kanske speciellt som tränare. Han var tränare för IK Östria Lambohovs framgångsrika P88:or med så många serie- och cupsegrar att det inte går att räkna.


Han var inom flera lag i klubben innan han tränade Karle IFs P97 - ett av regionens mest framgångsrika lag på många många år. Det laget blev en plantskola för flera av Linköpings blivande utlandsproffs. Leffan tränade också Östrias P:98 och genom att göra det så hade han ansvar för alla sina fotbollssöner under sin tränargärning: Martin Johansson (nu Winell), Kim Olsson, Simon Olsson och bonussöner Tobias och Tim Dahl. 


Några av de större namnen som spelade för Leffan är: Mohanad Jeahze (DC United / Iraks Landslag), Pontus Rödin (Silkeborg IF, Sverige U19) och inte minst hans egen son Simon Olsson (Heerenveen, Sverige U19). 

I tillägg coachade Leffan i AFK Linköpings primetime, där han ledde satsningen i deras U19 och U17. 

 

Leffan gjorde stor inverkan på ungdomen i Lambohov och kommer att saknas av många. 
Vi beklagar sorgen till de närmast Leffan och sänder kondoleanser till alla som sörjer från Östria-familjen. 

 

Begravningen äger rum fredag den 15 mars kl 11:00 i Ljusets kapell i Lilla Aska. Den är öppen för de som önskar att delta i ett sista farväl av denna mycket omtyckta man. 

 

Text: Kim Lönn

Bollek
Nu öppnar vi anmälningarna till årets Bollek.
2024-02-25 18:00, Bollek

Det känns väldigt långt bort men innan vi vet ordet av är det maj och då drar vi igång med Bollek igen!

 

Därför öppnar vi nu dörrarna för årets anmälningar så anmälan för alla tjejer och killar födda 2018-2019 gör du här för att säkra sin plats direkt.

 

Välkomna!

Ny hemsida! (Och länk till den gamla)
2024-02-19 10:50

Vi firar in sportlovsveckan med vår helt nya sida! Vi hoppas du tycker den är ett lyft och tar gärna emot synpunkter och förslag på förbättringar! 

Om du behöver se något från den gamla sidan hittar du den här: https://www.svenskalag.se/ostria

 

Vid frågor eller för support så maila daniel@ostrialambohov.se

 

Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Shop
Stöd oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten