SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Östria Lambohov
Fotboll
Pressmeddelande: Östria inleder samarbete med Nattvandrarna
2024-03-17 16:36

Nattvandrarna startar verksamhet i Lambohov och inleder samarbete med Östria.

 

Lambohov har under en tid utvecklats åt fel håll med ökad otrygghet för de boende och med både gängproblematik, skjutningar och annan brottslighet behöver något göras för att vända en nedåtgående trend. Att få fler vuxna att engagera sig i sitt närområde och arbeta proaktivt för att minska risken för att fler ska råka illa ut eller dras in i kriminalitet är högsta prioritet för Nattvandrarna.

  • ”Att vara med i Nattvandrarna innebär att vi är ute och möter ungdomarna. Allt är ideellt och helt frivillig. Men endast några få timmar en vecka gör en oerhörd skillnad för området och framför allt för ungdomar. Vi får väldigt bra relation med ungdomarna som uppskattar vuxna ute” säger regionansvarige för nattvandrarna, Susanne Hanning Svensson.

IK Östria Lambohov är Lambohovs fotbollsförening som också ser hur det växer fram ett allt otryggare klimat för många boende i området och man vill göra vad man kan utöver det man redan gör för att vara en positiv kraft i Lambohov.

  • ”För de tjejer och killar som gillar att spela fotboll erbjuder vi en bra verksamhet som lockar flera hundra aktiva barn och unga. Det är tack vare våra ideella ledare som gör ett fantastiskt jobb men det undgår nog ingen att Lambohov behöver ännu mer och vi är väldigt glada att Nattvandrarna kommer etablera sig här och vi vill göra vad vi kan för att hjälpa till” säger Daniel Ny, ordförande för IK Östria.

Rent praktiskt innebär samarbetet att man bland annat kommer välkomna Nattvandrarna till sin klubblokal för att anordna möten, hjälpa till att sprida information genom sina kanaler och även bjuda in nattvandrarna på träningar framöver så att dom blir välbekanta ansikten för ungdomarna i Lambohov. Man tittar också på andra sätt att samarbeta som t.ex. att anordna aktiviteter ihop i framtiden.

 

Onsdag den 10/4 kl 18:00 är alla inbjudna till IK Östrias lokal på Landbogatan 1 för att få mer information från Nattvandrarna och man anmäler sig till informationen genom denna länk: https://forms.office.com/e/xaz8y762aM

 

Hela pressemeddelandet kan du läsa här.

 

Kontakt

Daniel Ny

Ordförande IK Östria Lambohov

E-post: daniel@ostrialambohov.se

 

Susanne Hanning Svensson

Regionansvarig Nattvandrarna

E-post: suss.hs61@gmail.com

 
Sponsorer
Shop
Stöd oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten