SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Östria Lambohov
Fotboll
Östria-legendar Leffan Johansson har gått bort
2024-02-29 17:58

För några veckor sedan avled en stark Östria- och Lambohovsprofil efter en tids sjukdom. Leffan Johansson har sannerligen gjort avtryck i Linköpingsfotbollen som spelare men kanske speciellt som tränare. Han var tränare för IK Östria Lambohovs framgångsrika P88:or med så många serie- och cupsegrar att det inte går att räkna.


Han var inom flera lag i klubben innan han tränade Karle IFs P97 - ett av regionens mest framgångsrika lag på många många år. Det laget blev en plantskola för flera av Linköpings blivande utlandsproffs. Leffan tränade också Östrias P:98 och genom att göra det så hade han ansvar för alla sina fotbollssöner under sin tränargärning: Martin Johansson (nu Winell), Kim Olsson, Simon Olsson och bonussöner Tobias och Tim Dahl. 


Några av de större namnen som spelade för Leffan är: Mohanad Jeahze (DC United / Iraks Landslag), Pontus Rödin (Silkeborg IF, Sverige U19) och inte minst hans egen son Simon Olsson (Heerenveen, Sverige U19). 

I tillägg coachade Leffan i AFK Linköpings primetime, där han ledde satsningen i deras U19 och U17. 

 

Leffan gjorde stor inverkan på ungdomen i Lambohov och kommer att saknas av många. 
Vi beklagar sorgen till de närmast Leffan och sänder kondoleanser till alla som sörjer från Östria-familjen. 

 

Begravningen äger rum fredag den 15 mars kl 11:00 i Ljusets kapell i Lilla Aska. Den är öppen för de som önskar att delta i ett sista farväl av denna mycket omtyckta man. 

 

Text: Kim Lönn

 
Sponsorer
Shop
Stöd oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten